Kim Jong Un: Nu vrem război, dar nu avem nicio intenţie de a-l evita

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 16 ianuarie 2024 42 afişări

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut luni un amendament constituţional pentru a schimba statutul Coreei de Sud ca ”stat separat” şi a avertizat că, deşi ţara sa nu caută războiul, nu intenţionează să îl evite, a relatat presa de stat KCNA, potrivit Reuters.

Kim Jong Un: Nu vrem război, dar nu avem nicio intenţie de a-l evita

Kim Jong Un a declarat că este concluzia sa finală că unificarea cu Sudul nu mai este posibilă, într-un discurs rostit la Adunarea Supremă a Poporului, acuzând totodată Seulul că urmăreşte prăbuşirea regimului de la Phenian.

"Nu vrem război, dar nu avem nicio intenţie de a-l evita", a declarat Kim, citat de KCNA.

Declaraţia liderului de la Phenian vine în contextul în care tensiunile s-au amplificat în Peninsula Coreeană, pe fondul unei serii de teste cu rachete ale Coreei de Nord.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
kim jong un,
rachete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.