Kim Jong-un critică o crescătorie de broaşte ţestoase pentru că nu produce homari

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 19 mai 2015 444 afişări

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, care vizează de obicei oficiali militari de rang înalt şi rivali, şi-a îndreptat furia, săptămâna aceasta, către o crescătorie de ţestoase de la periferia Phenianului, pe care a înfierat-o, între altele, pentru că nu produce homari, relatează CNN.

Potrivit agenţiei de presă nord-coreene de stat KCNA, Kim Jong-un a criticat o serie de "deficienţe grave" în timpul unei inspecţii recente la crescătoria Taedonggang.

El a criticat crescătoria pentru că nu a acordat suficientă atenţie indicaţiilor tatălui său care, potrivit KCNA, este cel care a inspirat proiectul pentru a "asigura poporului ţestoase gustoase şi hrănitoare, cunoscute ca un tonic preţios încă din vechime".

"Este greu de înţeles că ferma vizitată de Kim Jong-il nu a aranjat nici măcar sala pentru educaţie în istoria revoluţionară", a declarat Kim Jong-un citat de KCNA. "Angajaţii care nu şi-au întipărit adânc în minte faptele sale de conducere abia dacă-şi pot îndeplini rolul de maeştri în producţie", a continuat el.

Kim Jong-un a adăugat, apoi, pe un ton ameninţător, că atmosfera de la crescătorie este complet diferită de a altor proiecte pe care le-a vizitat.

Instalaţia a fost concepută să crească şi homari de apă dulce. Însă, din cauza "incompetenţei, gândrii depăşite şi stilului de muncă iresponsabil" al managerilor, a eşuat să facă acest lucru, a mai declarat Kim Jong-un, potrivit KCNA.

Coreea de Nord se pregăteşte să marcheze 70 de ani de la crearea Partidului Muncitorilor din Coreea (PMC), un eveniment susceptibil să fie sărbătorit în mod somptuos, cu hrană la care majoritatea nord-coreenilor pot doar să viseze. Însă, din cauza embargoului ONU, inclusiv asupra importurilor de lux, această ţară izolată este nevoită să-şi asigure singură producţia - de homari în acest caz.

În acest context, liderul nord-coreean a lansat un nou val de critici dure. "Întregul personal şi poporul muncesc din greu, zi şi noapte, ca să ofere cadouri cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la fondarea PMC, dar este greu de înţeles cu ce succese vor să întâmpine funcţionarii şi angajaţii fermei festivalul din octombrie", scrie KCNA citându-l pe reprezentantul celei de a treia generaţii a dinastiei staliniste.

Kim Jong-un a lăudat numeroase întreprinderi în urma unor vizite "neplanificate", dar au mai fost cazuri în care şi-a exprimat nemulţumirea profundă, în trecut.

În 2014 el s-a plâns de faptul că erau "prea multe" previziuni meteorologice "incorecte", în timpul unei vizite la o instalaţie meteorologică.

Ziarul de stat Rodong Sinmun ilustra materialul respectiv cu imagini în care Kim Jong-un apărea roşu la faţă în timp ce-i critica pe meteorologi. Acuzând echipamentul şi metodele ştiinţifice depăşite, el sublinia importanţa unor previziuni "exacte", care să protejeze vieţi şi proprietăţi de "fenomenul climatic anormal" şi să salveze agricultura şi pescăriile de la dezastre naturale, scria Rodong Sinmun.

În 2013,Kim Jong-un s-a împiedicat de o dală spartă din care creşteau buruieni în timp ce se plimba prin parc. Iritat, liderul suprem s-a aplecat şi a smuls buruienile fir cu fir, potrivit KCNA. Ulterior i-a criticat aspru pe funcţionarii de la parcuri de distracţii, despre care a spus că au "un spirit de servire a poporului sub zero".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE NORD,
KIM JONG-UN,
FOAMETE
/actualitate/kim-jong-un-critica-o-crescatorie-de-broaste-testoase-pentru-ca-nu-produce-homari-14293859
14293859
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.