PNL a cerut rediscutarea în comisiile de buget a contului de execuţie bugetară al TVR, respins

Autor: Alina Novaceanu Postat la 18 mai 2015 37 afişări

PNL a solicitat, luni, în şedinţa Biroului Permanent, rediscutarea în comisiile de buget a contului de execuţie bugetară al TVR, conducerea Camerei trimiţând cererea la Birourile Permanente reunite, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

"PNL a solicitat retrimiterea la comisii pentru redezbatere a contului de execuţie bugetară al TVR, iar Biroul a trimis solicitarea la Birourile Pemanente reunite, întrucât problema TVR este o problemă a Parlamentului", a precizat Mircovici, după şedinţa Biroului Permanent.

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, marţi, un aviz negativ contului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi "pentru" şi două "abţineri" (UDMR).

Avizul negativ dat de Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci reprezintă primul pas privind demiterea lui Stelian Tănase din funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Comisiile de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au programată, miercuri, şedinţa în care să decidă asupra raportului de activitate al TVR, liberalii acuzând PSD că doreşte "decapitarea lui Stelian Tănase de la conducerea TVR".

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
TVR,
EXECUŢIE BUGETARĂ
/actualitate/pnl-a-cerut-rediscutarea-in-comisiile-de-buget-a-contului-de-executie-bugetara-al-tvr-respins-14289006
14289006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.