Kim Jong-un a pilotat un avion uşor de fabricaţie nord-coreeană

Autor: Iuliana Enache Postat la 02 aprilie 2015 70 afişări

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a pilotat un nou avion uşor de fabricaţie internă în timpul unei vizite la o fabrică, a anunţat miercuri presa de la Phenian, citată de agenţia Yonhap, în pagina electronică.

Agenţia Centrală Nord-Coreeană (KCNA) a difuzat în mod neobişnuit informaţii despre o fabrică ce produce avioane. Aceasta a afirmat că Kim, cunoscut pentru interesul său faţă de ştiinţă, tehnologie şi forţa aeriană, şi-a exprimat mulţumirea că muncitorii ţării "au înregistrat un progres minunat în cursa pentru dezvoltarea unor echipamente de vârf cu puterile competitive din lumea întreagă".

Munca lor este "o trambulină solidă pentru progrese rapide" ale ştiinţei nord-coreene şi industriei constructoare de maşini, a adăugat el.

După ce a inspectat fabrica, el a urcat la bordul unuia dintre avioanele noi şi l-a testat pilotându-l el însuşi, potrivit KCNA.

"Trebuie să testez avionul produs de clasa noastră muncitoare. Acesta va încânta oamenii noştri de ştiinţă, tehnicienii şi muncitorii şi îi va încuraja să lucreze pentru atingerea unui scop mai înalt", a afirmat el.

KCNA nu a precizat în ce moment a avut loc această vizită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE NORD,
AVION,
KIM
/actualitate/kim-jong-un-a-pilotat-un-avion-usor-de-fabricatie-nord-coreeana-14102566
14102566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.