Kievul refuză creşterea preţului la gaze naturale pe care Moscova vrea să i-o impună

Postat la 05 aprilie 2014 35 afişări

Ucraina "nu acceptă" noul preţ la gaze naturale pe care vrea să i-l impună Rusia, de aproape 500 de dolari mia de metri cubi, a declarat sâmbătă premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Kievul refuză creşterea preţului la gaze naturale pe care Moscova vrea să i-o impună

Denunţând o "agresiune gaziferă şi economică", după ce Moscova a anunţat o creştere cu 80% a preţului livrărilor la gaze pentru Ucraina, Iaţeniuk a dat asigurări, într-o şedinţă de Guvern, că "presiunea politică (este) inacceptabilă, iar noi nu vom accepta preţul de 500 de dolari".

"Rusia a eşuat să cucerească Ucraina prin agresiune armată. Ea lansează acum planul de a cuceri Ucraina prin agresiune gaziferă şi economică", a adăugat premierul, îndemnând Guvernul să fie pregătit "ca Rusia să restrângă sau să oprească livrările de gaze" naturale către Ucraina.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kievul-refuza-cresterea-pretului-la-gaze-naturale-pe-care-moscova-vrea-sa-i-o-impuna-12408262
12408262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.