Kievul cere Moscovei să înceteze folosirea "ilegală" a porturilor din Crimeea

Autor: Anna Primac Postat la 09 octombrie 2014 72 afişări

Ministerul de Externe al Ucrainei a cerut Rusiei să înceteze folosirea "ilegală" a porturilor din Crimeea şi să anuleze decizia Guvernului rus de a le redeschide, relatează agenţia ucraineană Ukrinform, în pagina electronică.

"Ministerul ucrainean de Externe cere Federaţiei Ruse să-şi înceteze imediat acţiunile ilegale şi să anuleze decizia Guvernului rus (privind redeschiderea şi folosirea porturilor din Crimeea), dând dovadă de respect pentru suveranitatea Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Evgheni Perebîinis.

"Cerem Moscovei să înceteze ocupaţia teritoriului ucrainean", a reiterat el.

Diplomatul a menţionat că porturile din Crimeea au fost închise oficial începând cu 15 iulie "până la încetarea ocupaţiei ruse".

Republica ucraineană Crimeea a fost alipită Rusiei la jumătatea lui martie, în urma unui referendum privind statutul său politic.

Autorităţile de la Kiev şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi denunţă anexarea peninsulei de către Moscova.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
RUSIA,
CRIMEEA
/actualitate/kievul-cere-moscovei-sa-inceteze-folosirea-ilegala-a-porturilor-din-crimeea-13372986
13372986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.