Kievul anunţă "deblocarea" aeroportului de la Lugansk

Postat la 14 iulie 2014 30 afişări

Forţele armate ucrainene au reuşit să deblocheze duminică, în urma unor lupte, aeroportul de la Lugansk, unul dintre oraşele importante din estul ţării aflate sub controlul separatiştilor proruşi, a anunţat preşedinţia ucraineană.

 "Statul Major al operaţiunii antiteroriste i-a raportat preşedintelui Petro Poroşenko faptul că militariii ucraineni au sosit, în urma unor lupte, pe aeroportul de la Lugansk", a anunţat preşedinţia pe pagina de Facebook.

Un purtător de cuvânt militar, Oleksii Dmitraşkivskii a declarat ulterior că aviaţia ucraineană a efectuat atacuri în apropierea aeroportului, dar şi în apropierea altor două localităţi din regiunea Lugansk, şi anume Izvarine şi Lisiceansk, asupra unor trupe şi material aparţinând insurgenţilor.

Avariat şi închis de mai multe săptămâni, aeroportul de la Lugansk se afla sub controlul loialiştilor, dar a devenit aproape inaccesibil din cauza prezenţei forţelor separatiste în jur. El era prezentat ca unul dintre punctele importante ale apărării separatiştilor pe drumul către Lugansk.

"Ministrul apărării" rebel Igor Strelkov a declarat duminică seara agenţiei publice ruseşti RIA Novosti că "lupte intense" erau în curs la periferia Luganskului, unde forţele ucrainene au mobilizat, potrivit acestuia, zeci de tancuri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kievul-anunta-deblocarea-aeroportului-de-la-lugansk-12932792
12932792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.