Kievul anunţă că va importa suficient vaccin pentru a împiedica un eventual focar de poliomielită

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 03 septembrie 2015 102 afişări

Ministrul ucrainean al Sănătăţii Aleksandr Kvitaşvili a anunţat joi, la o zi după ce OMS a confirmat două cazuri de copii bolnavi de poliomielită, că Kievul depune eforturi pentru a importa suficient vaccin cât să împiedice apariţia unui eventual focar, relatează AP în pagina electronică.

Kvitaşvili a anunţat că Ucraina urmează să primească aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin, printr-un program UNICEF finanţat de către Canada.

Oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat Ucraina în legătură cu un risc sporit de apaiţie a unui focar, din cauza nivelului scăzut de vaccinare, în contextul în care doar jumătate dintre copii au fost imunizaţi, anul trecut, împotriva unor boli ca poliomielita.

Furnizarea vaccinului a fost afectată de corupţie şi ineficienţă, iar numeroşi părinţi se opun vaccinării din cauza unor temeri cu privire la procedură.

OMS a confirmat cele două cazuri de poliomielită în regiunea Carpatia, care are frontiere comune cu România, Ungaria, Slovacia şi Polonia.

Însă Agenţia a apreciat că riscul răspândirii poliomielitei în alte ţări este scăzut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
VACCIN,
POLIOMIELITĂ
/actualitate/kievul-anunta-ca-va-importa-suficient-vaccin-pentru-a-impiedica-un-eventual-focar-de-poliomielita-14699480
14699480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.