Kelemen Hunor, către miniştrii PNL: "vă lăsăm în grija PE-SE-DE-ULUI"

Postat la 15 iunie 2023 67 afişări

Kelemen Hunor, către miniştrii PNL: "vă lăsăm în grija PE-SE-DE-ULUI"

UDMR a fost prezent astăzi la votul din Parlament, dar nu a votat noul Guvern, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

"Stimaţi colegi liberali, după ce aţi reuşit să puneţi mâna şi pe Dezvoltare şi pe Mediu, acum, că sunteţi mulţumiţi şi relaxaţi, vă lăsăm în grija PSD-ului (PE-SE-DE-ULUI)", a silabizat liderul UDMR pe ton ironic acronimul Partidului Social Democrat.

Gluma liderului UDMR, care a stârnit râsete în sala Camerei Deputaţilor, a fost inspirată după discursurile fulminante ale preşedintelui Klaus Iohannis când ataca partidul de centru stânga în trecut cu "PE-SE-DE" sau "Jó napot kívánok,PE-SE-DE!", deşi acum a ajuns la patru premieri social-democraţi învestiţi.

Klaus Iohannis acuzase PSD în 2020 că PSD şi Marcel Ciolacu au votat o lege în parlament să dea Ardealul PSD-ului în plină pandemie -"ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban?"

UDMR a fost exclus de la guvernare după neînţelegerile privind preluarea ministerelor cu PSD. Marcel Ciolacu a susţinut zilele trecute că se simte absolvit de acuzaţia că vindea Ardealul ungurilor în 2020.

"Stimate domnule prim-ministru, aveţi grijă ca colegii din PNL să nu se trezească. Că dacă se vor trezi, vă vor lăsa singuri. Dar cum aţi spune dumneavoastră: aşa-i în politică!", a spus Kelemen Hunor.

UDRM a fost la guvernare din decembrie 2020 până în iunie 2023, în guvernele conduse de premierii liberali Cîţu (PNL+USR+UDMR) şi Ciucă (PNL+PSD+UDMR):

 Kelemen Hunor a îndeplinit funcţia de vicepremier

 Barna Tánczos a fost ministrul Mediului, cât şi ministrul interimar al Digitalizării şi al Sănătăţii,    

 Attila Cseke, ministrul Dezvoltării

 Eduard Novak, ministrul Sportului

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen hunor,
parlamentul european,
pnl

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.