Kaspersky: Jumătate dintre incidentele de securitate cibernetică din reţelele industriale, provocate de angajaţi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 august 2019 2832 afişări

În ciuda automatizării, factorul uman mai poate pune în pericol procesele industriale: greşelile angajaţilor s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaţionale şi sistemele industriale de control (OT/ICS) anul trecut.

Kaspersky: Jumătate dintre incidentele de securitate cibernetică din reţelele industriale, provocate de angajaţi

Potrivit unui nou raport Kaspersky, Starea securităţii cibernetice industriale 2019, această problemă face parte dintr-un context mai larg şi mai complicat. Complexitatea tot mai mare a infrastructurilor industriale necesită protecţie şi abilităţi mai avansate, însă nu sunt suficienţi specialişti care să se ocupe de noile ameninţări şi există un nivel scăzut de conştientizare în rândul angajaţilor. 

 

Digitalizarea reţelelor industriale şi adoptarea standardelor industriei 4.0 sunt etape pe care multe companii industriale urmează să le parcurgă. Patru din cinci organizaţii (81%) consideră că digitalizarea reţelei operaţionale este importantă sau foarte importantă pentru acest an. Cu toate beneficiile pe care le aduce infrastructura conectată, există şi riscuri de securitate cibernetică.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
securitate,
incidente,
retele,
kaspersky

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.