Fondurile europene au stimulat înfiinţarea livezilor: Producţia de fructe a crescut cu 40% în ultimul deceniu până la 1,8 mil. tone

Postat la 20 august 2019 47 afişări

Producţia de fructe a crescut cu 40% în ul­timul deceniu, de la 1,3 milioane de tone în 2009 la 1,8 milioane de tone în 2018, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Pro­ducţia a crescut odată cu apariţia programelor de finanţare europene, care au stimulat înfiinţarea de noi livezi, mai productive. Datele INS iau în calcul toată producţia de fructe din România, de la plantele fructifere până la fructele de pădure, din livezi, dar şi din grădinile familiale.

Fondurile europene au stimulat înfiinţarea livezilor: Producţia de fructe a crescut cu 40% în ultimul deceniu până la 1,8 mil. tone

„În ultimii ani programele de finanţare euro­pene, aflate sub tutela Ministerului Agriculturii, au stimulat înfiinţarea noilor livezi, iar înlocuirea su­prafeţelor de pomi bătrâni cu puieţi tineri a dus la livezi mai productive“, a spus Aurel Tă­nase, preşedintele Organizaţiei Inter­pro­fe­sionale pentru Produse Agroali­mentare (OIPA) Legume-Fructe. De exemplu, dacă în urmă cu cinci ani producţia unui pom fructifer era de 12 kilograme de fructe în medie, în 2018 producţia a fost de 23 de kilograme de fructe/ pom.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fructe,
productie,
crestere,
infiintare,
stimulare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.