Kailash Satyarthi: Premiul Nobel este o recunoaştere a luptei pentru drepturile copiilor

Autor: Ioana Bojan Postat la 10 octombrie 2014 39 afişări

Indianul Kailash Satyarthi, laureat al Premiului Nobel pentru Pace pe 2014, a apreciat vineri că această distincţie reprezintă o "recunoaştere" a "luptei în favoarea drepturilor copiilor".

"Mulţumesc Comitetului Nobel pentru această recunoaştere a disperării milioanelor de copii care suferă", a adăugat laureatul Premiului Nobel pentru Pace, în vârstă de 60 de ani, care s-a declarat "încântat" de acest premiu, potrivit agenţiei Press Trust of India (PTI).

Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2014 a fost atribuit, vineri, tinerei pakistaneze Malala Yousafzai şi indianului Kailash Satyarthi, "pentru lupta lor împotriva exploatării copiilor şi tinerilor şi pentru dreptul tuturor copiilor la educaţie", a anunţat Comitetul Nobel norvegian.

Kailash Satyarthi "a dat dovadă de curaj conducând demonstraţiile paşnice împotriva exploatării copiilor în scopuri financiare". Comitetul Nobel a subliniat că toate manifestaţiile conduse de Satyarthi s-au desfăşurat fără violenţă, "în tradiţia lui Gandhi".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDIA,
NOBEL,
SATYARTHI
/actualitate/kailash-satyarthi-premiul-nobel-este-o-recunoastere-a-luptei-pentru-drepturile-copiilor-13375812
13375812
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.