"Justitie" pe baza de sondaj. Ce cred romanii despre retinerea preventiva de 48 sau 72 de ore

Postat la 08 martie 2011 12 afişări

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a prezentat, luni, bilantul de activitate pe anul 2010. Dincolo de cifrele care indica cel mai bun an pentru procurori, surpriza a venit din partea unei cercetari sociologice, potrivit careia romanii sunt pentru acordarea unor competente sporite Parchetului

Sondajul a fost comandat de Ministerul Public si a avut in vedere conturarea perceptiei opiniei publice in legatura cu anumite subiecte sensibile pentru sistemul judiciar: cresterea duratei perioadei de retinere, confiscarea averilor nejustificate, increderea in sistemul judiciar. La intrebarea "Ce parere aveti despre propunerea Parchetului General privind marirea perioadei de retinere preventiva de la 24 de ore la 48 de ore, din ratiuni de realizare a unei anchete documentate si corecte?" 74% din repondenti au raspuns ca sunt de acord. O alta intrebare a avut in vedere problema averilor ilicite. Aceeasi cercetare sociologica ne arata ca 82% din cei intervievati considera ca ar trebui confiscata averea unei persoane condamnate care nu poate justifica averea dobandita. La intrebarea "In cazul in care ati fi victima unui caz particular de coruptie, ati avea incredere in sistemul judiciar sa depuneti o plangere?", 50% dintre repondenti au raspuns ca ar avea incredere, in timp ce, in anul 2009, la aceeasi intrebare, doar 32% dintre repondenti au raspuns ca ar avea incredere.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
sondaje,
kovesi,
arest preventiv,
bilant
/actualitate/justitie-pe-baza-de-sondaj-ce-cred-romanii-despre-retinerea-preventiva-de-48-sau-72-de-ore-8038660
8038660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.