Juncker: Grecia risca sa nu primeasca urmatoarea transa de imprumut de la FMI. Ce se intampla cu euro

Postat la 27 mai 2011 10 afişări

Grecia risca sa nu primeasca urmatoarea transa de imprumut de la FMI si exista sanse reduse ca statele europene sa acopere lipsa acestor fonduri, a declarat, joi, Jean-Claude Juncker, seful Eurogroup, care reuneste ministrii de Finante din zona euro.

Euro a atins un nou minim record fata de francul elvetian, de 1,2235 franci pe unitate, in urma afirmatiei lui Juncker. Remarcile lui Juncker coincid cu accentuarea presiunilor asupra Greciei pentru accelerarea reformelor si vanzarilor de active, in schimbul ajutorului financiar din partea tarilor din zona euro si a Fondului Monetar International. "FMI poate acorda fonduri doar daca exista garantii de refinantare pentru 12 luni", a afirmat Juncker intr-o conferinta la Luxemburg. El a adaugat ca nu crede ca Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI vor conchide ca aceasta conditie a fost indeplinita.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
juncker,
euro,
fmi,
transe
/actualitate/juncker-grecia-risca-sa-nu-primeasca-urmatoarea-transa-de-imprumut-de-la-fmi-ce-se-intampla-cu-euro-8288723
8288723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.