Jumătate dintre proprietarii de animale de companie cumpără mâncare specializată

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 09 februarie 2015 479 afişări

O treime dintre gospodăriile din România deţin un animal de companie, în linie cu Ungaria, însă sub nivelul vecinilor din Bulgaria. Dintre acestea, doar o jumătate achiziţionează produse alimentare specializate. Tendinţa pieţei este de creştere faţă de anul 2013, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă GfK.

Jumătate dintre proprietarii de animale de companie cumpără mâncare specializată

Totuşi, comparativ cu alte ţări europene, numărul proprietarilor de animale de companie care cumpără mâncare specializată este încă mic. Numai în Cehia, 8 din 10 deţinători de animale de companie cumpără mâncare specializată.

Iubitorii de pisici plătesc un preţ mediu de trei ori mai mare comparativ cu iubitorii de câini, unde acest preţ se situează la 4,8 lei pe kilogram.  Astfel, deşi numărul familiilor cu pisici este semnificativ mai mic, valoarea categoriei se împarte în 57% mâncare pentru căţei şi 43% mâncare pentru micile feline.

Fiind o categorie totuşi sensibilă în ceea ce priveşte preţul, mărcile private au reuşit să aibă creşteri constante şi să acopere o mare parte din categorie. În acelaşi timp, comerţul modern reprezintă aproximativ 60% din valoarea totală a categoriei.

Începând cu anul 2013, studiul GfK România care monitorizează consumul casnic real de produse de FMCG în toată ţara a extins numărul categoriilor monitorizate, în prezent acoperind întreaga piaţă de bunuri de larg consum.

Dintre categoriile noi monitorizate, mâncarea pentru animalele de companie se distinge printr-o creştere semnificativă, de două cifre (peste 10%), reuşind să atragă mai mulţi cumpărători, dar şi crescând consumul celor deja existenţi.

Studiul are la bază panelul de consumatori GfK România, fiind analizate 3,000 gospodării, reprezentative la nivel naţional. Prezentă pe piaţa locală din 1992, GfK România a realizaz în 2013 o cifră de afaceri de 19,2 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GfK,
studiu,
animale de companie
/actualitate/jumatate-dintre-proprietarii-de-animale-de-companie-cumpara-mancare-specializata-13811340
13811340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.