Jumătate dintre cetăţenii Marii Britanii susţin ieşirea ţării din Uniunea Europeană

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 decembrie 2015 84 afişări

Jumătate dintre cetăţenii Marii Britanii sunt favorabili ieşirii ţării din Uniunea Europeană, conform unui sondaj de opinie efectuat în contextul în care premierul David Cameron poartă negocieri cu Bruxellesul pe această temă, informează site-ul agenţiei AFP.

Potrivit sondajului, efectuat de Institutul ICM, 50 la sută dintre britanici se pronunţă în favoarea ieşirii ţării lor din Uniunea Europeană.

Un alt sondaj, efectuat pe 24 noiembrie de Institutul ORB International, arăta că 52 la sută dintre britanici vor ieşirea ţării din UE.

David Cameron se va deplasa joi la Bruxelles pentru noi negocieri cu liderii UE pe tema reconfigurării relaţiilor Marii Britanii cu Blocul comunitar.

David Cameron a promis că va organiza până la sfârşitul anului 2017 un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană. Premierul Marii Britanii încearcă să îi convingă pe liderii ţărilor europene să susţină ideile sale în sensul reformării Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
UE,
SONDAJ,
marea britanie,
cameron
/actualitate/jumatate-dintre-cetatenii-marii-britanii-sustin-iesirea-tarii-din-uniunea-europeana-14921395
14921395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.