Jumatate dintre angajatii Labormed intra in somaj tehnic

Postat la 05 noiembrie 2009 202 afişări

Producatorul de medicamente LaborMed, aflat in portofoliul fondului de investitii Advent International, va trimite circa 250 din cei 500 de angajati in somaj tehnic in luna decembrie.

"Masurile luate in ultima perioada pe piata romaneasca nu ne-au avantajat deloc. Avem stocuri suficiente pentru luna decembrie. Prin plecarea in somaj tehnic oamenii vor primi banii, iar productia de medicamente nu va fi afectata", a declarat Adrian Stroilescu, business development director al LaborMed Group.

Introducerea masurii de clawback (taxa prin care producatorii trebuie sa intoarca la bugetul sanatatii intre 5 si 11% din vanzarile de medicamente compensate) si reducerea preturilor din primavara acestui an au determinat o scadere de 30%, si respectiv 9% a vanzarilor LaborMed in valoare.

Compania vizeaza planuri de extindere si in tarile din Europa Centrala si de Est. In acest sens, LaborMed a achizitionat portofoliile de 120 de produse ale O-zone si 12 brand-uri ale PlantExtrakt. "Exporturile ar putea sa ajunga in urmatorii trei ani la 30% din cifra de afaceri", a mai spus Stroilescu. Pentru anii 2010 si 2011, producatorul estimeaza lansarea a 20 de produse noi. In prezent, 90% din vanzari sunt pe piata interna, iar 70% din cifra de afaceri a companiei provine din porduse destinate sistemelor cardiovascular si nervos central. 60 mil. euro este nivelul estimat al cifrei de afaceri pentru acest an.

"Atata timp cat banii nu raman in sistem si nu este stimulat consumul de medicamente generice vor exista probleme in continuare. Cresterea termenului de plata la 240 de zile va duce la disparitia unor firme, dar si a unor produse", a spus Stroilescu, care a adaugat ca se va concentra pe alte tari pentru a putea balansa riscurile. "2010 se anunta mult mai dificil fata de anii trecuti", a conchis reprezentantul LaborMed Group.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jumatate-dintre-angajatii-labormed-intra-in-somaj-tehnic-5082908
5082908
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.