Judecatorii au arestat 86 de persoane implicate in fapte de coruptie la vami

Postat la 10 februarie 2011 16 afişări

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au arestat, in ultimele 24 de ore, 86 de persoane implicate in fapte de coruptie la vamile din vestul tarii, magistratii urmand a se pronunta si in cazul a altor 12 invinuiti de fapte similare de catre procurorii anticoruptie.

Audierile vamesilor si politistilor retinuti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au continuat pana tarziu la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis in cazul a patru persoane sa le impuna interdictii de a parasi tara pe perioada cercetarilor. Potrivit DNA, in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul punctului de trecere al frontierei (PTF) Moravita si PTF Foeni din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera (IJPF) Timis, in contextul existentei unui grup infractional organizat, ofiteri si agenti de politie de frontiera impreuna cu lucratori vamali au actionat in vederea strangerii de sume de bani sub forma de mita, in schimbul nedenuntarii si neconstatarii unor infractiuni sau contraventii comise de persoane care traficau tigari sau alcool provenite din Serbia, la trecerea frontierei de stat a Romaniei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
vamesi,
vama,
arest,
mita,
proces
/actualitate/judecatorii-au-arestat-86-de-persoane-implicate-in-fapte-de-coruptie-la-vami-7972433
7972433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.