Jucăria care îi îmbolnăveşte pe copii: „Părinţii lor vor fi şocaţi să afle că sunt în pericol”

Postat la 18 iulie 2018 155 afişări

Slime, o jucărie foarte populară în rândul copiilor, poate dăuna sănătăţii lor, cauzând crampe stomacale sau stări de vomă.

Jucăria care îi îmbolnăveşte pe copii: „Părinţii lor vor fi şocaţi să afle că sunt în pericol”

Instituţia britanică pentru protecţia consumatorului, ,,Which?” a descoperit că unele substanţe componente ar conţine un nivel ridicat de bor chimic care, în cantitate mare, poate cauza crize de vomă şi crampe stomacale, informează Daily Mail.

Borul se găseşte în compusul de borax, care se foloseşte pentru a face slime-ul gros şi lipicios. Cercetătorii au testat cele mai populare slime-uri vândute de marii retaileri şi au descoperit că 8 din 11 au depăşit limita europeană a siguranţei pentru 300 mg de bor pe kilogram. Unele cantităţi erau de patru ori peste limita admisă, cu aproximativ 1,400mg/kg.

„Părinţii care cumpără slime pentru copiii lor vor fi şocaţi să afle că sănătatea acestora ar putea fi pusă in pericol”, a declarat Nikki Stopford, directorul de cercertare şi publicare al protecţiei consumatorului, pentru Daily Mail.

Totodată, Agenţia Europeană de Chimicale avertizează că borul poate dăuna fertilităţii şi poate cauza serioase iritaţii ale ochilor. Acesta poate afecta şi copiii nenăscuţi, dacă femeile însărcinate intră în contact cu materialele ce conţin substanţa.

,,Which?” cere efectuarea unor schimbări fundamentale pentru siguranţa produselor, după ce, în trecut, mai mulţi copii s-au accidentat încercând să îşi creeze propriul slime.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.