JPMorgan va plăti o amendă de 2 miliarde dolari în SUA, în legătură cu cazul Madoff

Postat la 06 ianuarie 2014 55 afişări

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană după active, va plăti guvernului SUA o amendă de peste 2 miliarde de dolari pentru că nu a raportat autorităţilor informaţii privind frauda masivă pentru care a fost condamnat fostul bancher Bernard Madoff.

JPMorgan va plăti o amendă de 2 miliarde dolari în SUA, în legătură cu cazul Madoff

 Amenda ar putea fi anunţată în următoarele zile de autorităţile americane, au declarat pentru WSJ surse apropiate discuţiilor.

Cea mai mare parte din fonduri urmează să fie distribuite către victimele lui Madoff, care va petrece tot restul vieţii în închisoare după ce, ca administrator de active pe Wall Street, şi-a păgubit investitorii cu miliarde de dolari timp de peste 20 de ani printr-o aşa-numită schemă Ponzi.

Departamentul Justiţiei ar urma să încaseze 1,5 miliarde de dolari din amenda plătită de JPMorgan, restul urmând să ajungă la divizii ale Departamentului Trezoreriei SUA, potrivit surselor citate de WSJ.

JPMorgan a avut o colaborare de peste două decenii cu Madoff, încheiată în decembrie 2008 odată cu arestarea acestuia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jpmorgan-va-plati-o-amenda-de-2-miliarde-dolari-in-sua-in-legatura-cu-cazul-madoff-11857194
11857194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.