Lipsa de calificare a forţei de muncă în noile tehnologii, o problemă serioasă pentru Europa

Postat la 06 ianuarie 2014 136 afişări

Companii precum Microsoft, PayPal şi Fujitsu îşi extind investiţiile în Irlanda, creând mii de locuri de muncă în ţara marcată de un şomaj aflat la un nivel record, dar se lovesc de o problemă comună şi altor state europene, un număr insuficient de persoane calificate pentru posturile respective.

Lipsa de calificare a forţei de muncă în noile tehnologii, o problemă serioasă pentru Europa

 După cinci ani de criză economică, această neconcordanţă între pregătirea forţei de muncă şi tipul de calificare necesară reprezintă una dintre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă ţările europene, relatează New York Times.

Sutele de mii de oameni care şi-au pierdut locurile de muncă şi mulţi tineri care intră pe piaţa muncii descoperă că pregătirea lor nu se potriveşte cu posturile bazate pe inovaţie care apar pe continent.

"În toate ţările se anticipează că multe dintre noile locuri de muncă vor fi în domeniul economiei cunoaşterii. Dar asistăm la o nepotrivire îngrijorătoare a competenţelor, ceea ce înseamnă că un mare număr de şomeri nu sunt pregătiţi pentru posturile care se oferă", a arătat Glenda Quintini, economist la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lipsa-de-calificare-a-fortei-de-munca-in-noile-tehnologii-o-problema-serioasa-pentru-europa-11855714
11855714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.