John Kerry cere Consiliului de Securitate să adopte săptămâna viitoare o rezoluţie privind Siria

Postat la 20 septembrie 2013 31 afişări

Secretarul de Stat american John Kerry a cerut joi Consiliului de Securitate al ONU să adopte săptămâna viitoare o eventuală rezoluţie care să oblige Siria să respecte planul de distrugere a arsenalului său chimic.

John Kerry cere Consiliului de Securitate să adopte săptămâna viitoare o rezoluţie privind Siria

 "Consiliul de Securitate trebuie să se pregătească să acţioneze săptămâna viitoare", a declarat Kerry în timpul unei intervenţii surpriză la Departamentul de Stat, înainte de a se deplasa duminică la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

În opinia şefului diplomaţiei americane, "este vital ca întreaga comunitate internaţională să se exprime clar şi răspicat" în următoarele zile la ONU.

Trebuie să se ajungă la o rezoluţie a Consiliului de Securitate care "să exprime în cei mai energici termeni posibili importanţa unei acţiuni ce trebuie pusă în aplicare pentru ca lumea să se debaraseze de armele chimice siriene".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/john-kerry-cere-consiliului-de-securitate-sa-adopte-saptamana-viitoare-o-rezolutie-privind-siria-11365680
11365680
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.