John Kerry acuză Rusia şi Siria de comiterea unor crime de război

Postat la 08 octombrie 2016 95 afişări

Rusia şi Siria ar trebui investigate pentru crime de război, afirmă secretarul de Stat american, John Kerry, după o serie de atacuri care au vizat unităţi medicale în cadrul războiului sirian, informează ABC News.

John Kerry a făcut declaraţiile în contextul în care armata siriană este acuzată că ar fi atacat un spital din regiunea Alep, incident soldat cu 20 de morţi şi sute de răniţi.

"Este vorba de acte care necesită o investigaţie adecvată pentru crime de război; cei care comit astfel de acte trebuie să fie traşi la răspundere", a subliniat John Kerry, afirmând că Rusia şi Siria sunt obligate să ofere explicaţii.

"Este vorba de o strategie intenţionată de a teroriza civilii şi pe oricine stă în faţa obiectivelor militare ale Rusiei şi Siriei", a acuzat şeful diplomaţiei americane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SIRIA,
RUSIA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.