Cum e posibil? În cea mai săracă zonă a României descoperim una dintre cele mai bogate şi frumoase comune

Postat la 08 octombrie 2016 2971 afişări

Cum e posibil? În cea mai săracă zonă a României descoperim una dintre cele mai bogate şi frumoase comune

Poate că niciunde nu se potriveşte mai bine zicala care spune că omul sfinţeşte locul, precum la Pădureni, în judeţul Vaslui. Aici, într-una dintre cele mai sărace zone ale României, o comună înfloreşte la propriu de 26 de ani, în acelaşi sistem politic în care trăieşte toată lumea, dar în condiţii clar mai potrivnice decât satele din vestul ţării.

Aici, înconjurată de sate sărace şi prăfuite, precum o oază în mijlocul deşertului, locuitorii din Pădureni au condiţii de vis: piscină şi camping, teatru de vară şi sală de spectacole, teren de sport cu tribună şi nocturnă, un parc minunat dotat cu foişoare şi terase, lac de agrement şi chiar un loc pentru echitaţie. Vă puteţi imagina aşa ceva? Mai mult decât atât, comuna are drumuri asfaltate, reţea de canalizare şi staţie de epurare. Cu alte cuvinte, cei 4.000 de locuitori ai comunei au un standard de civilizaţie pe care nu îl au destule orăşele din ţara noastră.

Aflată la 8 km de Huşi, comuna are în toate satele sale televiziune prin cablu, iar şcoala are chiar şi laborator de informatică…

Faptul că aici, într-una dintre zonele sărace ale României s-a putut realiza aşa ceva, ne confirmă încă o dată faptul că în peste 90% din situaţii, oraşele şi comunele noastre au fost conduse, de 26 de ani, de incompetenţi şi hoţi de cea mai joasă speţă. Pentru că dacă aici s-a putut, se putea oriunde altundeva…

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogati,
comune,
posibilitate,
comuna,
saracie,
conditii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.