John Kerry a promis Israelului eliberarea spionului Jonathan Pollard, dar Barack Obama se opune

Postat la 28 decembrie 2013 75 afişări

Secretarul de Stat american John Kerry a oferit, în cadrul negocierilor israelo-palestiniene, posibilitatea eliberării cetăţeanului americano-israelian Jonathan Pollard, condamnat în SUA pentru spionaj, dar preşedintele Barack Obama se opune, relatează postul israelian Channel 10, citat de Haaretz.

John Kerry a promis Israelului eliberarea spionului Jonathan Pollard, dar Barack Obama se opune

 În cadrul negocierilor cu palestinienii, Israelul urmează să elibereze peste câteva zile 26 de deţinuţi palestinieni, a treia serie din totalul de patru. John Kerry ar fi oferit posibilitatea eliberării lui Pollard în schimbul celei de-a patra serii de deţinuţi palestinieni închişi în Israel.

Însă, potrivit Channel 10, se pare că preşedintele SUA, Barack Obama, nu aprobă eliberarea lui Pollard.

În urmă cu o săptămână, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, sugera intenţia de a include condiţia eliberării deţinutului israelian Jonathan Pollard, închis în SUA de 30 de ani pentru spionaj, în cadrul negocierilor de pace cu palestinienii, după dezvăluiri privind spionajul practicat de Agenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA). Benjamin Netanyahu consideră că activităţile de spionaj ale Statelor Unite îndreptate împotriva Israelului sunt "inacceptabile".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/john-kerry-a-promis-israelului-eliberarea-spionului-jonathan-pollard-dar-barack-obama-se-opune-11828255
11828255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.