Johan Gabriels, fostul şef al RBS România, preia conducerea Băncii Carpatica

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 februarie 2013 69 afişări

Noul director general al Băncii Carpatica este Johan Gabriels, care a fost numit în această funcţie de consiliul de supraveghere al băncii, urmând să-şi preia atribuţiile după ce va fi autorizat de BNR.

Gabriels preia şi funcţia de preşedinte al Directoratului Băncii Comerciale Carpatica, structură care are acum patru membri: Johan Gabriels - director general, preşedinte al Directoratului; Ion Dobrică director general adjunct; Gheorghe Cismaru - director general adjunct; Georgiana Coandă - director general adjunct.

Johan Gabriels a condus operaţiunile RBS România în perioada 2009-2011. Are o experienţă bancară de peste 20 de ani, incluzând funcţii de management financiar şi general în organizaţii precum Arthur Andersen, Mars (Olanda, Rusia, Franţa), PepsiCo (Franţa, Italia, Spania), CapitalOne (Statele Unite, Marea Britanie).

La sfârşitul anului trecut, la Carpatica a venit încă un om de la RBS: adunarea generală a acţionarilor băncii a numit-o pe Magdalena Manea, fost vicepreşedinte al RBS România, ca membru în consiliul de supraveghere al băncii, poziţie rămasă vacantă după demisia omului de afaceri Ilie Carabulea, care deţine controlul băncii.

Carabulea a demisionat primăvara trecută din funcţia de preşedinte al consiliului de supraveghere al Băncii Carpatica, după ce înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită. Ulterior, interimatul a fost asigurat de Ion Dobrică, director general adjunct al băncii.

"Anul 2013 va aduce noi provocări la nivelul economiei naţionale şi mondiale, dar în actuala componenţă suntem încrezători că le putem depăşi. Ne încredem în profesionalismul conducerii executive a băncii", a declarat Nicolae Petria, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BCC.

Carpatica avea la finele lunii septembrie 2012 active de 4,3 mld. lei, faţă de 3,87 mld. lei la sfârşitul lui septembrie 2011. Banca avea la aceeaşI dată 1.318 salariaţi, în creştere de la 1.281 cu un an în urmă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/johan-gabriels-fostul-sef-al-rbs-romania-preia-conducerea-bancii-carpatica-10538662
10538662
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.