Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChan: Norvegia, demonstraţie de forţă la skiathlon

Autor: Claudiu Giurgea Postat la 11 februarie 2018 92 afişări

Una dintre cele mai aşteptate finale ale zilei a 2-a la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, proba masculină de skiathlon la schi fond (15 km clasic + 15 km liber), s-a încheiat cu un podium în întregime norvegian.

Sportivii nordici au făcut o adevărată demontraţie de forţă, arătând lumii că sunt imbatabili la această disciplină. Toţi cei patru sportivi care au luat startul au încheiat în Top 10, iar pe podium nu a fost loc pentru o altă naţiune.

Simen Hegstad Krueger este noul campion olimpic în proba de skiathlon, după ce a parcurs distanţa de 30 de kilometri în 1h 16:20. El a fost urmat de Martin Johnsrud Sundby – la 8 secunde şi Hans Christer Holund – la 9.9 sec.

Norvegia a furnizat cel de-al doilea podium complet la PyeongChang, după ce Olanda a câştigat sâmbătă toate cele trei medalii în proba feminină de 3000 de metri, la patinaj viteză. Cu această ocazie, Norvegia a câştigat şi primul titlu olimpic.

La startul acestei probe au fost şi un reprezentant al României. Paul Pepene a avut o evoluţie decentă, reuşind să încheie pe locul 24, la 2 minute de învingător. Sportivul român a depăşit multe nume importante din Cupa Mondială. Au luat startul 67 de sportivi, iar 60 au încheiat cursa.

Azi îi mai vedem în competiţii pe Valentin Creţu şi Andrei Turea la sanie, care vor concura (începând de la ora 10:00) în manşele 3 şi 4 ale probei de simplu, dar şi pe biatloniştii Cornel Puchianu, Remus Faur, Iulian Pop şi Marius Ungureanu în proba de sprint – 10 km, ora 13:15.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JOCURILE OLIMPICE,
SKIATHLON,
PYEONGCHANG

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.