Joachim Gauck a fost ales preşedinte al Germaniei

Postat la 19 martie 2012 6 afişări

Fostul pastor originar din RDG Joachim Gauck a fost ales, duminică, preşedinte al Germaniei. În vârstă de 72 de ani, independent politic, Gauck a obţinut 991 de voturi din cele 1.232 exprimate în cadrul Adunării Federale desemnate să aleagă preşedintele, o funcţie mai mult onorifică.

Joachim Gauck a eşuat în a deveni preşedinte în 2010. Foarte respectat, acest neobosit apărător al libertăţilor, angajat într-o mişcare contestatară la sfârşitul dictaturii est-germane, a prezidat timp de zece ani organismul desemnat să gestioneze numeroase dosare ale STASI, poliţia politică a RDG, după căderea Zidului Berllinului. Acest scrutin prezidenţial anticipat a fost necesar după demisia, la 17 februarie, a conservatorului Christian Wulff, suspectat de corupţie, un caz care a generat scandal în Germania. Mandatul prezidenţial este de cinci ani. Preşedintele ocupă o funcţie în special onorifică, dar el poate fi o autoritate morală.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
presedinte,
Joachim Gauck,
alegeri
/actualitate/joachim-gauck-a-fost-ales-presedinte-al-germaniei-9412513
9412513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.