Jeff Bezos intenţionează să doneze cea mai mare parte a averii pe care o deţine

Autor: Laura Buciu Postat la 14 noiembrie 2022 34 afişări

Jeff Bezos intenţionează să doneze cea mai mare parte a averii pe care o deţine

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, intenţionează să doneze cea mai mare parte din averea sa de 124 de miliarde de dolari, a declarat acesta pentru CNN.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a spus, la CNN, că intenţionează să doneze cea mai mare parte a averii sale de 124 de miliarde de dolari.

Bezos, în vârstă de 58 de ani, este al doilea cel mai bogat om din lume, după Elon Musk, patronul Tesla şi noul proprietar al Twitter, potrivit Forbes.

Este pentru prima dată când Jeff Bezos a spus că intenţionează să doneze cea mai mare parte a banilor săi.

Bezos a fost criticat în trecut pentru că nu a semnat Giving Pledge, o campanie fondată de Warren Buffett şi Bill Gates, pentru a-i încuraja pe mega-bogaţi să contribuie cu cea mai mare parte a averii lor în scopuri caritabile.

Întrebat direct de CNN dacă plănuieşte să doneze cea mai mare parte a banilor săi, Bezos a răspuns: „Da, vreau”.

El a precizat că banii vor merge către cauze care lucrează pentru a combate schimbările climatice şi pentru a sprijini liderii de opinie.

În urmă cu o săptămână, la începutul summitului COP27, a fost anunţat că Fondul Bezos pentru Pământ s-a angajat să aloce 1 miliard de dolari până în 2030 pentru a ajuta la protejarea rezervelor de carbon şi a biodiversităţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bezos,
donatie,
avere,
crestere,
detinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.