Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit al treilea cel mai bogat om din Statele Unite

Postat la 23 octombrie 2015 328 afişări

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit al treilea cel mai bogat om din Statele Unite

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a mai câştigat 5 miliarde de dolari, astfel a devenit a treilea cel mai bogat om din Statele Unite.

Retailerul online a făcut un profit de 79 de milioane de dolari în al treilea trimestru, dublu decât se aştepta Amazon. Profitul a apărut după o performanţă a serviciului de cloud computing, Amazon Web Services. Serviciu care a înregistrat venituri de 521 de milioane de dolari.

Ca urmare, averea lui Bezos s-a mărit cu 5 miliarde de dolari, astfel averea lui ajunge la 55 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

În Statele Unite mai bogaţi sunt doar Bill Gates şi Warren Buffett. De asemenea, acest câştig îl propulsează pe locul cinci în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Multinaţionala cu sediul în Seattle, SUA, a fost fondată de Jeffrey P. Bezos şi a început ca un magazin online exclusiv pentru cărţi. Compania şi-a diversificat rapid oferta şi vinde în prezent de la mâncare sau jucării până la servicii de cloud computing. 

A pus bazele companiei în propriul garaj din Bellevue, Washington, după ce a renunţat la postul de vicepreşedinte al firmei D.E. Shaw, unde identificase potenţialul companiilor din online. A hotărât că cea mai bună afacere pe internet ar fi vânzarea de cărţi, iar speculaţia lui s-a adeverit după primele două luni de funcţionare a magazinului online, când Amazon vindea în toate cele 50 de state ale SUA şi în alte 45 de ţări. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jeff-bezos-fondatorul-amazon-a-devenit-al-treilea-cel-mai-bogat-om-din-statele-unite-14859505
14859505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.