Japonia îşi pregăteşte sistemul antirachetă în aşteptarea lansării rachetei nord-coreene

Postat la 23 martie 2012 13 afişări

Ministrul Apărării japonez a ordonat vineri pregătirea sistemelor de apărare antirachetă, pentru a putea distruge un proiectil pe care se pregăteşte să îl lanseze Coreea de Nord, chiar dacă proiectul nu ameninţă arhipelagul.

"Am ordonat pregătirea desfăşurării sistemelor PAC-3 şi a navelor de război echipate cu Aegis", a declarat Naoki Tanaka. Japonia are două dispozitive complementare de apărare antirachetă: baze cu rachete sol-aer Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) şi distrugătoare ce dispun de un sistem de luptă Aegis, care permite lansarea de rachete interceptoare Standard Missile-3 (SM-3). Premierul Yoshihiko Noda trebuie să dea totuşi ordinul oficial înainte ca Forţele de autoapărare nipone, numele oficial al armatei japoneze, să se pregătească să distrugă racheta, dacă va fi nevoie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/japonia-isi-pregateste-sistemul-antiracheta-in-asteptarea-lansarii-rachetei-nord-coreene-9429388
9429388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.