Japonia a ordonat doborârea oricărei rachete nord-coreene care i-ar viza teritoriul

Postat la 08 aprilie 2013 37 afişări

Japonia a ordonat duminică forţelor sale armate să doboare orice rachetă nord-coreeană care i-ar viza teritoriul, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Minisiterului Apărării, în contextul în care Phenianul ar pregăti, potrivit Seulului, un nou test nuclear.

Japonia a ordonat doborârea oricărei rachete nord-coreene care i-ar viza teritoriul

 Ordinul, dat de ministrul japonez al Apărării Itsunori Onodera, se va traduce prin mobilizarea în Marea Japoniei a unor distrugătoare echipate cu sisteme de interceptare de tip AEGIS, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Nu organizăm o conferinţă de presă specială, deoarece nu intenţionăm să ne plasăm sub imperiul provocărilor nord-coreene şi ca (regimul din) Coreea de Nord să obţină indicii asupra strategiei noastre, în cazul în care oferim detalii în mod public", a continuat acest purtător de cuvânt, sub protecţia anonimatului.

"Nu există o mare probabilitate ca această rachetă să vizeze Japonia, dar am hotărât să ne pregătim pentru orice eventualitate", a declarat o sursă guvernamentală pentru agenţia Kyodo.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/japonia-a-ordonat-doborarea-oricarei-rachete-nord-coreene-care-i-ar-viza-teritoriul-10719818
10719818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.