Japonezii nu mai au cel mai puternic paşaport din lume. Care sunt europenii care pot călători în cele mai multe ţări

Postat la 19 iulie 2023 39 afişări

Japonezii nu mai au cel mai puternic paşaport din lume. Care sunt europenii care pot călători în cele mai multe ţări

Timp de cinci ani, Japonia a fost locul 1 în Henley Passport Index.

Singapore, ai cărui cetăţeni pot vizita fără viză 193 de destinaţii din cele 227 din întreaga lume, este în fruntea clasamentului.

Germania, Italia şi Spania au urcat pe locul al doilea, având acces fără viză la 190 de destinaţii.

Confruntarea din clasamentului mondial al paşapoartelor pentru 2023 a devenit mai interesantă. După cinci ani în care a fost locul 1 în Henley Passport Index, Japonia nu mai are cel mai puternic paşaport din lume.

În vara anului 2023, Japonia coboară pe locul al treilea. Singapore, ai cărui cetăţeni pot vizita fără viză 193 de ţări din cele 227 din întreaga lume, este în fruntea clasamentului, scrie CNN.

După ce Asia a dominat mult timp vârful clasamentului în indexul creat de firma de consultanţă în rezidenţă globală Henley & Partners, care măsoară libertatea de a călători la nivel mondial, în funcţie de accesul fără vize şi cu vize, Europa ajunge mai sus în top.

Germania, Italia şi Spania au urcat pe locul al doilea, având acces fără viză la 190 de destinaţii, în timp ce Japonia şi Coreea de Sud sunt pe locul al treilea, alături de Austria, Finlanda, Franţa, Luxemburg şi Suedia. Cetăţenii din aceste şapte ţări se bucură de acces la 189 de destinaţii fără a avea nevoie de viză prealabilă.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calatori,
pasaport,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.