LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Jandarmeria explică de ce au nevoie de televizoarelor de 1.000 euro bucata

Postat la 04 februarie 2020 512 afişări

Jandarmeria explică de ce au nevoie de televizoarelor de 1.000 euro bucata

Jandarmeria Română a explicat, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, de ce a fost necesară achiziţia unor televizoare în valoare de 1.000 de euro, instituţia precizând că protecţia obiectivelor se va face prin camere video, iar posturile de pază vor fi desfiinţate etapizat.

Precizările sunt făcute în contextul în care, recent, într-o conferinţă de presă, ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că va verifica de ce au fost achiziţionate „sute de televizoare pentru dotarea Jandarmeriei”, cu preţul de 1.000 de euro bucata.

„O să verific ce fel de televizoare aşa grozave sunt cu 1.000 de euro”, spunea Vela, la acel moment.La solicitare MEDIAFAX, Jandarmeria Româna a precizat că nu au fost dispuse verificări cu privire la achiziţia televizoarelor.

„Televizoarele/monitoarele au fost achiziţionate la nivelul a 36 de unităţi teritoriale, cu aprobarea fiecărui ordonator terţiar de credite, în conformitate cu prevederile legale şi în raport de nevoile fiecărei unităţi”, explică sursa citată.

Jandarmeria arată că au fost cumpărtate 96 de televizoare/monitoare, care sunt sunt amplasate în dispecteratele de monitorizare a obiectivelor aflate în paza şi protecţia instituţiei.

„Achiziţia a fost determinată de aplicarea etapizată a noii concepţii de realizare a pazei şi protecţiei obiectivelor, care prevede înlocuire posturilor de pază cu dispozitive tehnice (camere video), supravegherea acestora fiind realizată centralizat, iar în cazul unor incidente, se intervine cu elemente mobile de dispozitiv”, arată sursa menţionată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
televizoare,
jandarmerie,
nevoie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.