Jack Mikaloff se retrage de la UPC. Directorul financiar preia conducerea

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 11 noiembrie 2010 172 afişări

Lantul de schimbari de management din piata se continua la UPC. Directorul executiv Jack Mickaloff se retrage din functie incepand cu luna ianuarie a anului viitor, pozitia de CEO urmand sa fie ocupata de Severina Pascu, actualul director financiar al companiei.

La nici o luna de la schimbarile de management din Vodafone Romania, unde CEO va fi din decembrie spaniolul Inaki Berroeta, inlocuind-o pe Liliana Solomon, cea care a condus in ultimii cinci ani compania si care a preluat pozitia de director operational pentru Europa in cadrul grupului britanic, operatorul de telecomunicatii UPC Romania anunta de asemenea un nou director executiv. Spre deosebire insa de celelalte schimbari recente de management din industria IT&C, in cazul de fata nu a fost adus un expat.

Severina Pascu, directorul financiar al companiei in ultimii doi ani, va prelua din ianuarie conducerea UPC. Motivele retragerii americanului Jack Mikaloff nu au fost insa explicate de companie, dar varsta de 63 de ani si cei 41 de ani de activitate reprezinta un motiv suficient de bun pentru a se retrage din activitate si a se bucura de casa din Colorado, pe care o are de putin timp, si de hobby-uri - golf si pescuit. "Sunt incantat de echipa pe care am cosntruit-o impreuna si sunt convins ca UPC va fi de acum inainte pe maini bune, capabile sa o conduca mai departe. Sunt convins ca oamenii din spatele acestei companii isi vor depasi realizarile si vor cumula noi succese sub conducerea Severinei", este declaratia oficiala a lui Mikaloff.

In trimestrul trei al acestui an, compania a inregistrat scaderi pe toate liniile de business, declinul cel mai puternic fiind pe segmentul cablului analogic, unde UPC a ajuns la mai putin de 700.000 de clienti, cu 178.600 mai putini, in timp ce in ansamblu, clientii serviciilor de televiziune s-au situat la 1,15 de milioane, in scadere cu 6,6% fata de perioada similara a anului trecut. O scadere usoara, de 0,1% pana la 256.000 s-a vazut si pentru serviciile de internet, in timp ce numarul abonatilor de telefonie fixa s-a diminuat cu 1,6%, pana la 142.000.

Zvonurile legate de planurile Liberty Global de a schimba managementul filialei din Romania circula deja pe piata de ceva vreme, insa chiar Mikaloff infirma oficial in septembrie potentiala sa plecare, spunand ca daca zvonurile ar fi fost reale, ar fi plecat de cinci ori pana acum din tara.

Severina Pascu, casatorita cu Codrut Pascu, seful filialei locale a companiei de consultanta Roland Berger, este CFO al UPC România din 2008. Între 2005 şi 2008, a ocupat pozitia de director în cadrul CAIB România, una dintre principalele bAnci de investiţii din Europa CentralA. În perioada 2000 - 2005, Severina a lucrat în conducerea companiei americane de telecomunicaţii prin cablu Metromedia Internationa, iar inainte de aceasta pozitie, timp de patru ani, a lucrat la KPMG.

"UPC va ramane consecvent promisiunii de a deschide lumea digitala pentru fiecare, oferind solutii simple si accesibile in dorinta de a aduce tehnologia mai aproape de oameni", a declarat Severina Pascu, noul executiv al UPC România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Jack Mikaloff,
UPC,
director,
Severina Pascu
/actualitate/jack-mikaloff-se-retrage-de-la-upc-directorul-financiar-preia-conducerea-7708223
7708223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.