Italia intră în „zona roşie" de Paşte, în perioada 3-5 aprilie

Autor: Andreea Tobias Postat la 12 martie 2021 53 afişări

Toată Italia va intra în „zona roşie", în perioada 3-5 aprilie, de Paştele. Vor fi deschise doar magazinele esenţiale, iar restaurantele şi barurile nu vor putea servi clienţii.

Italia intră în „zona roşie" de Paşte, în perioada 3-5 aprilie

De luni, 15 martie, până pe aprilie, regiunile care vor avea un număr săptămânal de cazuri mai mare de 250 la 100.000 de locuitori vor trece automat în zona roşie.

Pentru sărbătorile de Paşte, între 3 şi 5 aprilie, măsurile prevăzute pentru zona roşie se vor aplica în toată ţara, conform afenţiei ANSA.

Provinciile Bolzano, Trento, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Piemonte, Veneto, Toscana şi Marche urmează să rămână în scenariul roşu, în timp ce alte opt regiuni să urma să devină portocalii: Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Valle d'Aosta.

Stefano Bonaccini, guvernatorul regiunii Emilia-Romagna şi preşedinte al Conferinţei Regiunilor din Italia, a apreciat noul decret care urmează să fie publicat de Guvernul Draghi, cu atât mai mullt cu cât preşedinţii regiunilor vor avea posibilitatea de a lua decizii locale.

„Virusul se extinde, măsuri restrictive trebuie luate azi pentru a salva vara”, a declarat Stefano Bonaccini, conform unor surse care au participat la ultima întâlnire a premierului Mario Draghi cu autorităţile regionale şi locale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
scenariu roşu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.