Israelul închide ambasade din toată lumea, ca urmare a unei greve a diplomaţilor

Postat la 25 martie 2014 108 afişări

Diplomaţii israelieni au lansat duminică o grevă fără precedent, forţând închiderea ambasadelor din toată lumea. Mişcarea de protest vine ca urmare a unei dispute privind drepturile băneşti.

Israelul închide ambasade din toată lumea, ca urmare a unei greve a diplomaţilor

Efectele acestei mişcări nu au întârziat să apară, una dintre ele fiind posibila amânare a vizitei anunţate de Papa Francisc în mai, relatează Reuters. Mişcarea diplomatică este prima din istoria statului Israelian şi a paralizat relaţiile externe ale Israelului prin închiderea celor 102 misiuni din străinătate.

"Închidem complet oficiul ministerului de externe şi misiunile din afara statului", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Yilgal Palmor.

Diplomaţii cer creşterea salariilor şi compensaţii pentru membri familiei care nu au trebuit să renunţe la slujbe pentru a-i însoţi. Estimările arată că aproximativ 30% dintre demnitari au demisionat în ultimii 15 ani datorită condiţiilor de muncă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/israelul-inchide-ambasade-din-toata-lumea-ca-urmare-a-unei-greve-a-diplomatilor-12330277
12330277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.