Israelienii de la Strauss au cumpărat Amigo pentru 20 de milioane de dolari

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 februarie 2014 668 afişări

Compania Strauss Coffee a anunţat, marţi, semnarea unui acord cu Cia Iguacu de Café Soluvel pentru achiziţia mărcii de cafea „Amigo”, vândută în principal în România, contra sumei de 20 de milioane de dolari.

Israelienii de la Strauss au cumpărat Amigo pentru 20 de milioane de dolari

Marca „Amigo” este binecunoscută pe piaţa din România încă din 1982, în timp ajungând să fie comercializată şi în alte ţări din zonă. Amigo a fost evaluată la o cifră netă de afaceri de aproximativ 12.5 millioane de dolari in 2012, iar cota sa de piaţă, în volum, este estimată la aproximativ 1,8% din piaţa de cafea din România. Părţile aşteaptă validarea tranzacţiei de către Consiliului Concurenţei.

Strauss Coffee va plăti 20 millione de dolari pentru achiziţia mărcilor, a domeniilor şi a drepturilor exclusive de a folosi  formula „Amigo” în România şi Bulgaria. Astfel, Strauss Coffee va deveni proprietarul unic al brandului în aceste ţări.

Strauss Coffee este prezent pe piaţa din România din 1994 şi este cunoscut mai ales prin marca „Doncafé” (în 2012, cota de piaţă, în volum, a fost estimată la aproximatv 22% din piaţa de cafea).

„Achiziţia accentuează şi mai tare poziţia competitivă a Strauss Coffee pe piaţa de cafea din România, dar şi în alte pieţe din Europa Centrala şi de Est. Strauss Coffee, prin Strauss România, intenţionează să continue să dezvolte marca Amigo în regiune.”, a anunţat Tomer Harpaz, manager interimar al Strauss Coffee.

Strauss Coffee BV are ca acţionari Grupul Strauss (74.9%)  şi TPG Capital (25.1%). Strauss Coffee este un jucător global pe piaţa de cafea, cu vânzări anuale de peste un miliard de dolari. Compania are în portofoliu şi mărci locale de cafea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Strauss Coffee,
cafea,
amigo
/actualitate/israelienii-de-la-strauss-au-cumparat-amigo-pentru-20-de-milioane-de-dolari-12021299
12021299
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.