Isărescu: Trebuie pus accent pe macrostabilitate şi resurse interne în următorii 10-20 de ani

Postat la 24 iulie 2013 39 afişări

România trebuie să pună accent în următorii 10-20 de ani pe macrostabilitate, întrucât lipsa acesteia poate fi un atac chiar la democraţie, dar şi pe resursele interne, atât cele naturale, cât şi forţa de muncă, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Isărescu: Trebuie pus accent pe macrostabilitate şi resurse interne în următorii 10-20 de ani

 "Cred că obiectivul principal al României pentru perioada următoare este o creştere economică moderată, echilibrată, sustenabilă, o creştere economică care creează locuri de muncă. (...) Faţă de trecut, cuvântul sustenabilitate este esenţial, ne trebuie o creştere economică pe o perioadă cât mai îndelungată, o echilibrare a resurselor şi politicilor. Dacă accelerăm creşterea economică în perioadele pre-electorale nu facem decât să grăbim declinul în perioadele post-electorale", a afirmat guvernatorul la dezbaterea "Mugur Isărescu şi invitaţii săi" organizată la BNR pe tema perspectivei economiei româneşti.

El apreciază că un dezechilibru major în ultimii 20 de ani s-a creat în privinţa raportului între pensionari şi angajaţi, o soluţie fiind creşterea numărului de contribuabili la bugetele de asigurări sociale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-trebuie-pus-accent-pe-macrostabilitate-si-resurse-interne-in-urmatorii-10-20-de-ani-11149193
11149193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.