Isarescu: Contributiile enorme descurajeaza munca, exact ceea ce poate asigura pensiile mari

Postat la 13 octombrie 2010 17 afişări

Contributiile platite de firme si salariati sunt enorme pentru a mentine un anumit nivel al pensiilor, insa descurajeaza astfel munca, exact elementul care poate asigura un nivel ridicat al pensiilor, considera guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

El a afirmat marti seara, la TVR2, ca aceasta situatie este "una dintre cele mai grave capcane" in care a intrat Romania, in conditiile in care a aparut un conflict pentru ca se doreste plata unor pensii mari.

"Romania are putini contribuabili, contributiile pentru asigurari sociale sunt foarte mari pentru nivelul de salarii din aceasta tara. In felul acesta descurajam munca si nu multumim nici protectia sociala. Este greu de iesit dintr-o asemenea situatie", a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR, in varsta de 61 de ani, a mentionat ca se apropie de varsta pensionarii. "Putin mai am si sunt pensionar, si chiar ma sperii ca tinerii nu vor avea cu ce sa imi plateasca pensia, mai in gluma mai in serios", a afimat Isarescu.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-contributiile-enorme-descurajeaza-munca-exact-ceea-ce-poate-asigura-pensiile-mari-7471954
7471954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.