Irlandezii au votat în favoarea liberalizării legislaţiei privind avorturile - exit poll

Autor: Marian Avram Postat la 26 mai 2018 24 afişări

Aproape 70% dintre alegătorii irlandezi au votat, în cadrul referendumului organizat vineri, în favoarea abrogării interdicţiei constituţionale în privinţa avorturilor, arată datele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, informează BBC News Online.

Potrivit unui exit-poll transmis de postul RTE, 69.4% dintre irlandezi au votat ”da”, în timp ce 30.6% dintre alegători s-au opus liberalizării legislaţiei privind avorturile.

Numărătoarea oficială a voturilor va începe sâmbătă la ora locală 09.00 (11.00, ora României).

Irlanda a organizat vineri un referendum privind legalizarea avorturilor, în prezent interzise de un amendament al Constituţiei irlandeze. Potrivit legislaţiei în vigoare, avorturile sunt interzise în Irlanda, cu excepţia cazurilor în care sarcina pune în pericol viaţa mamei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRLANDA,
REFERENDUM,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.