Irlanda va ieşi din programul de bailout în decembrie şi nu vrea o linie de finanţare preventivă

Postat la 14 noiembrie 2013 56 afişări

Irlanda va ieşi în decembrie din programul de bailout fără o linie de finanţare preventivă din partea instituţiilor internaţionale, întrucât a constituit rezerve de circa 20 de miliarde euro, iar din 2014 se va putea finanţa normal de pe pieţele financiare, a declarat premierul Enda Kenny.

Irlanda va ieşi din programul de bailout în decembrie şi nu vrea o linie de finanţare preventivă

 În noiembrie 2010, Irlanda a solicitat un ajutor de urgenţă în valoare de 67,5 miliarde de euro din partea creditorilor internaţionali, program care se va încheia pe 15 decembrie. Irlanda devine astfel prima ţară din zona euro care încheie acest tip de program, de la declanşarea crizei în 2009, transmite Bloomberg.

"Facem ultimii paşi pentru readucerea Irlandei la condiţii normale, economice, bugetare şi de finanţare. Ca majoritatea ţărilor din zona euro vom putea să ne finanţăm normal de pe pieţe", a afirmat joi Kenny în Parlament.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/irlanda-va-iesi-din-programul-de-bailout-in-decembrie-si-nu-vrea-o-linie-de-finantare-preventiva-11684685
11684685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.