Irakul refuză grâul românesc pentru a doua oară în ultimele două luni

Postat la 21 martie 2012 16 afişări

Irakul a lansat o comandă pentru 50.000 de tone de grâu, licitaţie la care nu vor putea participa însă traderii ce urmează a livra grâu de origine românească, potrivit informaţiilor dintr-un anunţ postat Grain Board of Iraq, instituţia responsabilă de achiziţiile de cereale ale guvernului de la Bagdad.

Refuzul irakienilor de a achiziţiona grâu produs de fermierii români este a doua mişcare de acest tip din ultimele două luni. Oficialii irakieni nu au motivat în niciun fel decizia.

La începutul lunii februarie, Irakul a plasat o comandă similară, atunci fiind excluse de la achiziţie atât grâul din România, cât şi cel din Statele Unite.

Valoarea comenzii plasate de Bagdad se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF ce au în vedere preţurile de pe pieţele internaţionale.

Decizia irakienilor este surprinzătoare, în condiţiile în care anii trecuţi aceştia au importat mai multe zeci de mii de tone de grâu din România, potrivit unor informaţii anterioare. Irakul, unul dintre cei mai mari importatori de grâu la nivel mondial, a cumpărat din străinătate anul trecut 3,7 milioane de tone. Valoarea acestor importuri se cifrează la 740 de milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Irak,
grau,
export,
achizitii,
cereale,
Grain Board of Iraq
/actualitate/irakul-refuza-graul-romanesc-pentru-a-doua-oara-in-ultimele-doua-luni-9421380
9421380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.