Irakul cere comunităţii internaţionale mai multe arme pentru combaterea organizaţiei Stat Islamic

Autor: Gaidau Ion Postat la 23 ianuarie 2015 37 afişări

Premierul irakian Haidar al-Abadi a cerut, joi, în marja unei reuniuni la Londra a coaliţiei internaţionale anti-Stat Islamic, mai multe arme pentru a lupta împotriva acestei organizaţii jihadiste, relatează AFP.

"Irakul are nevoie de arme. Comunitatea internaţională are capacitatea de a furniza armele necesare" forţelor de securitate irakiene, a declarat Haidar al-Abadi într-o conferinţă de presă alături de secretarul de Stat american John Kerry şi ministrul britanic de Externe Philip Hammond.

"Sunt aici pentru a obţine un sprijin mai mare din partea partenerilor noştri", a insistat liderul irakian, la finalul unei reuniuni a 21 de ţări din cadrul coaliţiei internaţionale anti-SI desfăşurate în capitala britanică, la iniţiativa lui Hammond şi Kerry.

Referindu-se la scăderea preţului la petrol, premierul irakian a avertizat: "Nu am vrea să asistăm la o înfrângere militară din cauza unor probleme bugetare şi fiscale".

Cei doi miniştri american şi britanic au dat asigurări că vor răspunde nevoilor Bagdadului.

"Am auzit foarte clar ce a spus" Abadi, a declarat Hammond, dând asigurări, aşa cum a făcut şi Kerry, că "această campanie nu va eşua din lipsă de arme sau de muniţii".

Aproximativ 20 de ţări din cadrul coaliţiei internaţionale anti-SI s-au reunit joi, la Londra, pentru a discuta despre operaţiunile militare din Irak şi din Siria.

"Daesh (acronimul în limba arabă pentru Stat Islamic) nu este o simplă problemă siriană şi nici irakiană. Daesh este o problemă mondială", a apreciat John Kerry.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
IRAK,
JIHADIŞTI
/actualitate/irakul-cere-comunitatii-internationale-mai-multe-arme-pentru-combaterea-organizatiei-stat-islamic-13782214
13782214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.