Valls propune "o politică de populare" antighetou în cartierele sensibile cu imigranţi

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 22 ianuarie 2015 55 afişări

Premierul francez Manuel Valls a propus joi "o politică de populare" a periferiilor franceze cu scopul de lupta împotriva "ghetoizării" cartierelor sensibile, a căror populaţie majoritară este constituită de către imigranţi.

"Politică de populare şi nu doar politică privind locuinţele şi habitatul. Politică de populare pentru a lupta împotriva ghetoizării, segregării", a declarat Valls, la Paris, la două săptămâni de la atentatele sângeroase comise de către jihadişti.

"Nu suport, ca republican, să văd această închidere, această exilare într-un anumit număr dintre aceste cartiere (...), în ale căror şcoli se află numai elevi provenind din familii sărace, adesea monoparentale, provenind exclusiv din rândul imigranţilor, de aceeaşi cultură şi aceeaşi religie", a subliniat el.

"Cum vreţi să ieşim din această situaţie?", a întrebat el.

Valls, care a amintit că a fost ales "timp de 30 de ani" într-un oraş de periferie, Evry, la sud de Paris, a revenit asupra termenului "apartheid", pe care l-a folosit marţi în legătură cu aceste cartiere, declanşând o polemică cu opoziţia de dreapta.

"Cuvintele contează prea puţin. Eu am utilizat aceleaşi cuvinte, de zece ani, pentru că ele spun realitatea", a subliniat premierul socialist, răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată de către un jurnalist. "Greşeala este că nu a existat curajul ca aceste situaţii să fie numite", a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
VALLS,
MIGRARE
/actualitate/valls-propune-o-politica-de-populare-antighetou-in-cartierele-sensibile-cu-imigranti-13781677
13781677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.