iQuest: Afaceri de peste 22 mil. euro şi 500 de angajaţi în 2012

Autor: Anca Barbulescu Postat la 28 mai 2013 107 afişări

Dezvoltatorul de soluţii şi servicii software iQuest a înregistrat în cel de-al cincisprezecelea an de existenţă afaceri de peste 22 de milioane de euro, un număr de peste 500 de angajaţi în zece centre din România, din vestul Europei şi din Statele Unite, precum şi un portofoliu de clienţi care include nume precum Roche, Virgin Atlantic Airlines, Vodafone, Ikea sau Microsoft.

iQuest: Afaceri de peste 22 mil. euro şi 500 de angajaţi în 2012

Compania numără în prezent peste 500 de specialişti IT în zece centre din România (Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti), Germania (Frankfurt), Suedia (Gotheburg), Elveţia (Zürich), Ungaria (Budapesta) şi Statele Unite (Palo Alto).

“Obstacolele primilor doi ani au fost aproape insurmontabile şi a durat circa doi ani până am reuşit prima vânzare în Germania. După aceea, am început să fim tot mai respectaţi şi căutaţi pentru calitatea muncii noastre, fapt care a dus la creşterea business-ului şi la o retenţie extraordinară a clienţilor, de peste 90%”, îşi aminteşte Cornelius Brody, CEO-ul şi fondatorul iQuest, despre primii ani de la înfiinţarea companiei, în 1998. “Pe lângă cele patru centre de dezvoltare software din România, am înfiinţat şi şase birouri externe axate pe relaţia cu clienţii. Acestea ne permit să fim mult mai aproape de clienţii din Germania, vestul şi nordul Europei şi SUA. De curând am deschis un sediu în Elveţia, pentru a susţine creşterea business-ului iQuest şi în această regiune”, a explicat Thomas Wittig, în calitate de co-chief executive officer (co-CEO) iQuest, venit la conducerea companiei la începutul acestui an. 

Potrivit reprezentanţilor companiei, aproximativ 91% din business-ul iQuest este realizat pe piaţa internaţională, în timp ce piaţa locală reprezintă 9% din totalul afacerilor companiei. Pentru ambele componente aceştia apreciază niveluri de creştere ridicate în perioada imediat următoare, însă este greu de estimat care dintre ponderi va înregistra cea mai mare creştere.

“Feedback-ul primit din partea clienţilor noştri este unul extrem de favorabil. iQuest a pus accent în permanenţă pe calitate şi abilitatea în selecţia şi educaţia permanentă a experţilor săi. Accentul pe calitate, împreună cu resursele umane talentate, precum şi apropierea geografică şi afinităţile culturale au făcut din iQuest un partener tehnologic din ce în ce mai atractiv pentru clienţii internaţionali, dar şi pentru piaţa locală”, a explicat Thomas Wittig avantajele iQuest în livrarea cu succes de proiecte pe piaţa internaţională.

În ultimii 5 ani, compania a înregistrat o creştere anuală constantă de 20%-25% a numărului de angajaţi, în prezent, în centrele iQuest din ţară şi străinătate lucrând peste 500 de specialişti IT. În următorii 3-4 ani, reprezentanţii companiei estimează menţinerea aceluiaşi ritm de creştere.

Compania este unul dintre membrii fondatori ai Cluj IT Cluster, cel mai important cluster în domeniul IT la nivel naţional. “Clusterul IT reprezintă o soluţie de dezvoltare pentru România din care am dorit să facem parte şi unde am sesizat oportunitatea de a utiliza un alt model de business, decât cel cu care ne-am obişnuit. Ne propunem să creăm proprietate intelectuală în zona IT, pe care să o reutilizăm, spre deosebire de outsourcing, unde proprietatea intelectuală este a clientului. în cadrul clusterului, vom avea oportunitatea să derulăm proiecte mult mai mari decât putem prelua ca şi companie individuală”, a declarat Alexandru Tulai, preşedintele Cluj IT Cluster şi head of business consultancy iQuest.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/iquest-afaceri-de-peste-22-mil-euro-si-500-de-angajati-in-2012-10907026
10907026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.