Ion Iliescu raspunde pentru mineriada

Postat la 02 februarie 2006 17 afişări

In ciuda dezmintirilor sale initiale, Ion Iliescu este invinuit in procesul mineriadei din 13-15 iunie. Printre acuzatiile care i se aduc fostului sef al statului se afla cele de instigare la tratamente neomenoase, cercetare abuziva si arestare nelegala

In ciuda dezmintirilor sale initiale, Ion Iliescu este invinuit in procesul mineriadei din 13-15 iunie. Printre acuzatiile care i se aduc fostului sef al statului se afla cele de instigare la tratamente neomenoase, cercetare abuziva si arestare nelegala.

 

Conform Codului de procedura penala, "persoana fata de care se efectueaza urmarirea penala se numeste invinuit, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa". Acuzatul devine inculpat dupa ce "faptele se confirma, anchetatorii fac rechizitoriul si pun in miscare actiunea penala, trimitand dosarul instantei".

 

Mineriada a pus capat in mod deosebit de violent protestului-maraton din Piata Universitatii indreptat impotriva structurilor comuniste si ale fostei securitati si pentru o democratie reala in Romania.

Miron Cozma, unul dintre liderii minerilor chemati "sa faca ordine" la Bucuresti este in prezent in inchisoare, condamnat pentru o alta mineriada, cea de la inceputul anului 1999.

 

El a declarat ca, dupa actiunea in forta a minerilor i s-a propus sa preia functia de ministru de interne, pe care insa ar fi refuzat-o pentru ca Iliescu era "un nomenclaturist".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/ion-iliescu-raspunde-pentru-mineriada-2510132
2510132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.