Iohannis: Voi urmări cu atenţie conduita SRI. Mă aştept să fie neutră faţă de jocurile politice

Autor: Catalina Mihai Postat la 24 martie 2015 24 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va urmări "cu atenţie" conduita SRI şi că se aşteaptă ca aceasta să fie "echilibrată" şi "neutră faţă de jocurile politice.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după ce a participat pentru prima dată la bilanţul SRI, că 2015 este "un moment definitoriu pentru evoluţia serviciului", în contextul unei noi conduceri.

"Am deplină încredere că domnul director Eduard Hellvig, o persoană care cunoaşte bine atât sensibilităţile societăţii deschise cât şi rigorile cerute de calitatea României de stat mebru al UE, va contribui decisiv la acest proces", a spus Iohannis, în cadrul unei declaraţii comune de presă cu directorul SRI.

"În viziunea mea, principiul care trebuie să definează abordarea în domeniul securităţii este cel al cooperării. Acesta presupune o bună comunicare şi o relaţionare a serviciului cu partenerii şi beneficiarii săi, cu instituţiile care veghează asupra activităţii sale şi chiar cu societatea în ansamblu său", a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis a precizat că va urmări "cu atenţie conduita serviciului". "Mă aştept să fie una echilibrată, neutră faţă de jocurile politice şi în relaţie cu societatea", a avertizat şeful statului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KLAUS IOHANNIS,
SRI,
EDUAR HELLVIG
/actualitate/iohannis-voi-urmari-cu-atentie-conduita-sri-ma-astept-sa-fie-neutra-fata-de-jocurile-politice-14046184
14046184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.