Iohannis şi Ciucă, mesaje după tragedia din Constanţa. Noapte tragică pentru aviaţia din România

Autor: Cosmin Pirv Postat la 03 martie 2022 128 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au transmis în cursul nopţii de miercuri spre joi mesaje după ce un MIG 21 LanceR şi un elicopter IAR 330-Puma s-au prăbuşit în judeţul Constanţa. „Noapte tragică pentru aviaţia din România”, spune preşedintele.

Iohannis şi Ciucă, mesaje după tragedia din Constanţa. Noapte tragică pentru aviaţia din România

„Sunt profund îndurerat de tragicul sfârşit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea. Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune şi condoleanţe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuţi în misiunile de apărare a României, care şi-au pus datoria faţă de ţară înaintea propriei vieţi. Dumnezeu să îi aibă în paza Sa”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Şeful statului numeşte noaptea de miercuri spre joi o „noapte tragică pentru aviaţia din România”. „Gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate ale militarilor de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu care şi-au pierdut viaţa în zona localităţii Gura Dobrogei”, a transmis Klaus Iohannis.

Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, care s-a prăbuşit miercuri seara în judeţul Constanţa, a decedat, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Aeronava prăbuşită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formaţie de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbuşită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Tot miercuri seara, un elicopter militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgenţă în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom. Şapte militari au murit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
nicolae ciucă,
tragedie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.