Iohannis: Şcoli în online, telemuncă, mască peste tot, firmele să decaleze programul

Autor: Laura Buciu Postat la 05 noiembrie 2020 186 afişări

E nevoie de măsuri mai ferme, cele de până acum nu mai sunt suficiente, astfel că preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, în ziua cu aproape 10.000 de infectări, că şcolile trebuie să treacă toate în online, angajaţii în telemuncă şi acolo unde este posibil magazinele să fie închise la ora 21.00,

Iohannis: Şcoli în online, telemuncă, mască peste tot, firmele să decaleze programul

„Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. (...) Şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă. Peste tot unde este posibil magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9:00 seara, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile şi cele publice şi cele private trebuie interzise. Târgurile trebuie închise”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, joi seara, când a prezidat şedinţa de Guvern.

Potrivit preşedintelui, se va impune portul măştii. Aceasta trebuie să devină obligatorie peste tot în ţară în toate locurile publice şi la toate locurile de muncă indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior.

„Portul măştii trebuie generalizat şi trebuie să fie obligatoriu iar firmele şi autorităţile trebuie obligatoriu să decaleze programul de funcţionare astfel încât şi transportul public să funcţioneze cu o încărcare mult mai mică, permiţând în acest fel distanţa suficientă”, a mai spus Iohannis.

România a doborât şi joi recordul de noi infectări cu coronavirus. Sunt 9.714 cazuri noi în ultima zi şi 121 decese, iar la terapie intensivă pacienţii au depăşit 1.000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oraş,
carantină,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.